17 mei

Dag van de Kinderwens

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht17 mei 2018 - 2143 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:59

Dag van de Kinderwens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen. Tijdens de Dag van de Kinderwens staan we stil bij al die koppels die wel ouder willen worden, maar dat niet kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met fertiliteitsproblemen, homostellen die moeilijker door adoptieprocessen komen, of mensen die tegen juridische obstakels aanlopen om officieel als ouder te worden ingedeeld. Ook is de Dag van de Kinderwens bedoeld voor ouders die een kind zijn verloren. Tijdens de Dag staan we stil bij deze mensen, en leren we het probleem te erkennen. Ook wordt er gekeken naar wat er bijvoorbeeld op overheidsniveau kan worden gedaan om deze mensen te helpen.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandekinderwens.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Kinderwens!




Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Homofobie
17 mei
De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie vindt ieder jaar plaats op 17 mei. Die datum is niet geheel toevallig gekozen. Geloof het of niet, maar homofilie werd tot 1990 door de Wereld Gezondheidsorganisatie als ziekte aangemerkt.

Nationale Ouderendag
4 oktober
Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op $datum, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd.

Internationale Dag voor Oorlogswezen
6 januari
Ieder jaar op 6 januari is het Werelddag Voor Oorlogswezen, en dat behoeft eigenlijk weinig uitleg. Het is een gedenkdag voor alle kinderen die door oorlogen en geweld wees zijn geworden.

17
mei

17 mei

Eerdere edities:
In 2018: 17 mei
In 2017: 17 mei
Deze site gebruikt Cookies.