20 maart

Internationale Dag van de Mondverzorging

20 maart - 28 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Mondverzorging

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Tandpijn is na oorpijn en migraine misschien wel de ergste pijn die je kunt hebben, dus een goed gebit is van levensbelang. De Internationale Dag van de Mondgezondheid is in het leven geroepen om daar aandacht voor te vragen, u te leren hoe u goed moet poetsen/flossen/spoelen, én om stil te staan bij mensen die geen toegang hebben tot goede mondzorg.

'World Oral Health Day' is opgericht door de World Dental Federation, een organisatie die probeert om goede orale hygiëne over de wereld te verspreiden. De Dag heeft als belangrijkste doel om iedereen meer te leren over hoe je je goed voor je tanden en je mond moet zorgen, maar de Dag wordt ook aangegrepen om voorlichtingscampagnes te houden bij bijvoorbeeld de overheid zodat er meer ontwikkelingshulp gaat naar gebitsverzorging in arme landen.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mondverzorging!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Eerste Hulp
14 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

Europese Dag van Gilles de la Tourette
7 juni
De meeste mensen denken bij Tourette al snel aan iemand die onophoudelijk vloekt. En hoewel dat één van de symptomen van de aandoening kan zijn beslaat Tourette nog veel meer.

Internationale Dag van het Handen Wassen
15 oktober
Handen wassen is een belangrijke bezigheid, zo leerden wij vroeger al van onze moeders. Voor het koken, na het toiletbezoek, of gewoon zomaar midden op de Dag; handen wassen voorkomt verspreiding van bacteriën en ziekten.

Deze site gebruikt Cookies.