3 maart

Internationale Dag van het Gehoor

3 maart - 26 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Gehoor

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 3 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan. Met name in derdewereldlanden is er bijvoorbeeld nog veel te verbeteren op dit gebied.

De Dag van het Gehoor vraagt aandacht voor oorzorg in de lidstaten die zich hebben verenigd in de WHO. Er is ook aandacht voor de preventie van gehoorschade; volgens de WHO had dat bij 60 procent van de 360 miljoen mensen met gehoorproblemen voorkomen kunnen worden.

Tijdens de Dag zijn er wereldwijd congressen te bezoeken en wordt er informatie gegeven over oorzorg. Verwacht daarnaast ook extra mediacampagnes, bijvoorbeeld over gehoorbescherming bij concerten. Overheden en arbeidsorganisaties gebruiken de Dag om te werken aan veilige geluidsnormen op het werk.

Alle informatie is te vinden op de website van de WHO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Gehoor !




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Spoedeisende Geneeskunde
27 mei
Ieder jaar op $datum vindt de Internationale Dag van de Spoedeisende Geneeskunde plaats. Die Dag is bedoeld voor iedereen die in de zorg bezig is met spoedeisende hulp; van gebroken botten tot aan hartaanvallen waarvoor u dag en nacht terecht kunt op de SEH.

Internationale Dag van de Anticonceptie
26 september
Ieder jaar op $datum vindt de Internationale Dag van de Anticonceptie plaats. Het doel van die Dag is volgens de organisator dat 'iedere zwangerschap gewenst moet zijn'.

Internationale Dag van de Slaap
15 maart
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

Deze site gebruikt Cookies.