19 maart

Dag van de Duizend Voorbeelden

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
19 maart 2020 - 1491 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:29


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Werken is niet makkelijk als je een handicap hebt. Veel werkgevers deinzen er toch voor terug, ook al willen gehandicapten graag meedoen in de samenleving. Daarvoor zijn allerlei speciale regelingen getroffen, zoals de 'banenafspraak'. Een grote groep werkgevers die daaraan meedoet organiseert 14 maart de Dag van de Duizend Voorbeelden, een congres waarbij zij samen kijken naar 1,000 succesverhalen van gehandicapten die aan het werk zijn gezet via dergelijke regelingen.

De Dag is opgericht door de belangengroep 'Op naar de 100.000 banen', die een ton aan functies willen opzetten voor mensen met een arbeidsbeperking. Tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden komen zij bij elkaar om verhalen en ervaringen uit te wisselen en om andere ondernemers over te halen mee te doen aan het initiatief.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duizend Voorbeelden!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Internationale Dag van het Basisinkomen
1 mei
Vroeger leek dit nog een welhaast communistisch taboe waar zelfs de meest linkse politieke partij zijn vingers niet aan durfde te branden, maar anno 2020 gaan er steeds meer serieuze stemmen om te experimenteren met een universeel basisinkomen.

Internationale Dag van de Accountant
10 november
Accountants staan doorgaans niet bekend als de meest sexy beroepsgroep - tenzij ze weer bij een chique kantoor zoals PWC of KPMG werken. Evenwel gaat er in de sector veel geld om en dat zorgt er ook voor dat accountants zichzelf heel belangrijk vinden.

19
maart

19 mrt

Eerdere edities:
In 2020: 19 maart
In 2019: 14 maart
In 2018: 29 maart
Deze site gebruikt Cookies.