27 februari

Internationale Dag van de IJsbeer

27 februari - 55 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de IJsbeer

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden. Om daar aandacht voor te vragen is het 27 februari de Internationale Dag van de IJsbeer.

Tijdens die Dag worden er campagnes gehouden om aandacht voor het dier te vragen, maar er wordt ook opgeroepen om zelf aan het milieu te denken, bijvoorbeeld door de verwarming een tandje lager te zetten. Onder andere op sociale media worden er acties georganiseerd, en bedrijven worden opgeroepen om te doneren aan belangenorganisaties.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van organisator Polar Bears International.


Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de IJsbeer!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de Cheetah
4 december
De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters.

Internationale Dag van de Orang Oetan
19 augustus
Wij vinden apen tof, maar de tofste aap van allemaal is toch wel de orang oetan. De lollige roodoranje primaten die leven op Sumatra worden helaas bedreigd, en dat vinden we dan weer minder tof.

Deze site gebruikt Cookies.