Jaar van de Bodem


2015
Aangepast op 1 januari 00:00

2015 zal voor altijd de boeken ingaan als het Internationale Jaar van de Bodem. En dan bedoelt de Verenigde Naties, die de Dag in het leven hebben geroepen, voornamelijk de aardbodem. Dit jaar is namelijk bedoeld om ons het belang te tonen van hoe we met onze aardkloot omgaan, en meer specifiek hoe we onze bodem behandelen.


Het Jaar van de Bodem focust zich vooral op ontwikkelingslanden. Daar wil de VN aan boeren laten zien hoe zij hun bodem het beste kan gebruiken om meer voedsel te laten groeien en hoe zij hun land beter kunnen verbouwen. 

Ook in Westerse landen wordt het Jaar van de Bodem gevierd. Hier krijgen we bijvoorbeeld voorlichtingscampagnes over hoe we bijvoorbeeld ons afval beter kunnen scheiden zodat we de bodem niet vervuilen. Daarnaast wordt de politiek gemaand om maatregeln te nemen die het schoonhouden van de aardbodem stimuleren.

Het belangrijkste van het Jaar van de Bodem is echter dat we met z'n allen doorkrijgen hoe belangrijk de bodem wel niet is. Hoe het cruciaal is voor onze voedselproductie, onze leefomgeving, eigenlijk voor ons hele leven. Zorg dus dat u dit jaar geen blikjes meer op de grond gooit! 

U kunt alle informatie nog eens teruglezen op www.FAO.org/soils2015, of op www.JaarVanDeBodem.nl



Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.