Jaar van het Licht


2015
Aangepast op 1 januari 00:00

Na de donkere dagen van 2014 kunnen we wel wat licht in de duisternis gebruiken. Daarvoor is dit jaar bedoeld. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk is 2015 het Internationale Jaar van het Licht. Die is bedoeld om de komende 12 maanden stil te staan bij hoe belangrijk verlichting is in ons leven.


We hebben het dan niet over de filosofische soort. We hebben het over ouderwetse, ietwat saaie gloeilampen. Over tafellampjes, over schemerlampen, Hue-lampen... 

Verenigde Naties
Het Internationale Jaar van het Licht is een initiatief van, hoe kan het ook anders, de Verenigde Naties. Die willen met het themajaar laten zien hoe belangrijk een goede verlichting is voor de samenleving. 

Erg belangrijk
Dat klinkt wat raar, maar licht is van onnoemelijk belang voor ons. Niet alleen leven we dagelijks in het licht, maar licht zorgt bijvoorbeeld ook voor veiligheid op straat en in het verkeer, wat uiteindelijk betekent dat we minder ongelukken en criminaliteit hebben.

Licht in de wetenschap
Daarnaast wordt tijdens dit jaar ook de wetenschap geëerd die zich bezig houdt met het ontwikkelen van betere verlichting. Het is ook belangrijk om stil te staan bij het feit dat licht van groot belang is geweest voor de gezondheidszorg. Met de juiste optische hulpmiddelen (die werken op basis van licht) hebben we onze gemiddelde levensduur significant kunnen verbeteren.

Activiteiten
Reden genoeg om daar niet een Dag of een Week, of zelfs een Maand bij stil te staan, maar een heel jaar te wijden aan deze vitale levensbehoefte die lang niet altijd genoeg aandacht krijgt. Het Jaar van het Licht vindt tot 31 december 2015 plaats. Gedurende het Jaar zijn er overal ter wereld activiteiten te beleven die om dit thema draaien.

Alle informatie, waaronder die evenementen, is te vinden op www.Light2015.org.



Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.