20 januari

Nationale Tulpendag

20 januari - 97 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 19:07

Nationale Tulpendag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's-Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. In januari begint het tulpenseizoen, en daarvan is de Nationale Tulpendag de aftrap. Dit jaar vindt die Dag plaats op 20 januari.

Tijdens die Dag zijn er allerlei evenementen te bezoeken rondom de bloem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een evenement op de Dam in Amsterdam, waar iedereen een bosje tulpen mag plukken. Maar laat u dat er niet van weerhouden even langs de bloemenboer te gaan!

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Nationale Tulpendag!




Verwante Dagen

Wereld Bamboedag
18 september
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Wereld Plantendag
18 mei
Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day.

20
januari

20 jan

Eerdere edities:
In 2023: 21 januari
In 2022: 15 januari
In 2021: 15 januari
Deze site gebruikt Cookies.