21 maart

Wereld Down-Syndroomdag

21 maart - 33 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Down-Syndroomdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer. Op de Internationale Down-Syndroomdag wordt aandacht besteed aan mensen die Down hebben, maar ook aan de mensen die aan hun constante zorg voldoen.

Down-syndroom Dag bestaat sinds 2006, toen de Down Syndrome International (DSI) de Dag oprichtte. Over de hele wereld vinden activiteiten plaats, waaronder in Nederland.

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van DSI. Die werkt echter niet altijd even goed, dus de UN-site is wellicht een betere optie.

Wens iemand een Fijne Wereld Down-Syndroomdag!




Verwante Dagen

Dag van het Zorgvastgoed
23 april
Dat de zorg zo'n beetje 's Nederlands grootste kostenpost is, mag inmiddels wel bekend zijn. Alle miljarden die we collectief pompen in wat ons beter maakt, zit echter niet alleen in dure ziekenhuizen en tandartspraktijken.

Internationale Dag van de Handhygiëne
5 mei
Na het poepen en plassen, altijd handen wassen!" luidt het eeuwenoude credo waarmee moeders ons vroeger al behoedde voor enge ziektes die voort konden komen uit slechte handhygiëne.

Wereld Lymfeklierkankerdag
15 september
Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft.

Deze site gebruikt Cookies.