10 januari

Landelijke Aardbeiendag

10 januari - 79 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 18:53

Landelijke Aardbeiendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd. En waarom zou die datum dan niet worden uitgeroepen tot de Dag van de Aardbei, die later werd omgedoopt tot Landelijke Aardbeiendag.

Dat vond namelijk een club een samenwerkingsverband van Nederlandse aardbeienaanbidders en boerenorganisaties, bestaande uit Delphy, BVB Substrates en ZLTO. Die vonden dat de lekkere vitaminebom wel een eigen Dag verdiende, dus hebben we nu naast een Komkommerdag en een Chocoladedag ook een Dag van de Aardbei, of de Landelijke Aardbeiendag.

Wat u die Dag moet doen laat zich raden: eten zult u! Haal een verse bak aardbeien op de markt of direct bij de boer, gooi ze in de yoghurt, plemp er een kilo suiker overheen of bak er een taart van. U mag ze uiteraard ook gewoon zo eten. Alles kan, als u maar genoeg geniet van de fruitsoort.

Ook zijn er allerlei activiteiten in het land te vinden. Zo kunt u uiteraard op bezoek bij een aardbeienboer in de buurt, maar er zijn ook cursussen te volgen over het zelf planten van aardbeien. U vindt alle informatie op de website aardbeidag.nl. Smakelijk!

Wens iemand een Fijne Landelijke Aardbeiendag!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Peulvrucht
10 februari
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.

Dag van de Vlaai
25 oktober
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!

Dag van de Gezonde Schoolkantine
21 maart
We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten.

10
januari

10 jan

Eerdere edities:
In 2023: 11 januari
In 2020: 8 januari
In 2019: 9 januari
Deze site gebruikt Cookies.