4 december

Internationale Dag van de Cheetah

4 december - over 251 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Cheetah

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters. Helaas worden ook de leefgebieden van de cheeta bedreigd, en - als gevolg daarvan - slinken de aantallen van deze katachtige.

Met het Cheetah Conservation Fund (CFF) wordt voor meer verstandhouding van deze nobele snelheidsduivel gevraagd. Op de website van de Internationale Dag van de Cheetah kunt u terecht voor meer verhalen over dit fenomenale landdier. Bekijk trouwens ook eens wat u voor deze Dag kunt betekenen, en completeer de #top10 tips die op diezelfde site worden voorgeschreven.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Cheetah!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Olifant
12 augustus
Het grootste landzoogdier ter wereld verdient niets minder dag een eigen Dag. Het machtige beest, met de magnifieke slurf, wordt gelukkig nog niet bedreigd zoals de tijger of de neushoorn, maar om nou te zeggen dat het goed gaat met de machtige viervoeter.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

Internationale Dag van de Slang
16 juli
Wist u dat er meer mensen doodgaan aan bijen en wespen dan aan slangen? Nou, dan weet u het nu. En dat is vandaag goed om te weten, want het is Werelddag van de Slang.

4
december

4 dec

Deze site gebruikt Cookies.