25 mei

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

25 mei - over 35 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 25 mei 1979 verdween de 6-jarige Etan Patz, een New Yorkse jongen. De verdwijning ontketende een gigantisch mediacircus om de jongen terug te vinden. De datum werd door president Ronald Reagan aangemerkt als Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, een Dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle kinderen die ontvoerd of weggelopen zijn.

In Nederland bestaan ook veel organisaties die dag in, dag uit meehelpen aan het opsporen van vermiste kinderen. Een bekende is bijvoorbeeld Amber Alert. Wellicht is deze Dag een goed idee om eens stil te staan bij wat u zelf kunt doen. Op allerhande plaatsen dragen mensen bandjes of speldjes om hun zorg te laten merken over dit onderwerp.

informatie op internet is talrijk. Via Google komt u op websites als www.VermisteKinderen.nl, of vindt u informatie over Missing Children Europe, een organisatie die in Europa vermiste kinderen op probeert te sporen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vermiste Kinderen!




Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Discriminatie
1 maart
Op 1 maart is het ieder jaar "Zero Discrimination Day". De Dag wordt georganiseerd door UNAIDS, een tak van de Verenigde Naties die zich inzet voor het beheersen van aids.

Wereld Meisjesdag
11 oktober
Deze Dag werd ons in 2013 al getipt, maar heel bekend was de Dag toen niet. Opmerkelijk want de Dag is door een Nederlandse organisatie geïnitieerd. Plannederland (voorheen het Foster Parents Plan) heeft er voor gezorgd dat de VN de Dag officieel heeft uitgeroepen op 11 oktober.

Internationale Dag van de Brandweer
4 mei
Het is niet gemakkelijk om brandweerman te zijn. Overal zijn deze vuurvechters nodig om vlammen in de pan en kortsluitende TV's te bestrijden. Op $datum ieder jaar vieren we daarom de Internationale Dag van de Brandweer, om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze stoere mannen uitoefenen.

25
mei

25 mei

Deze site gebruikt Cookies.