29 november

Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk

29 november - over 224 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 29 november uitgeroepen tot de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk. Volgens het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties is dat in 2012 gebeurd, maar de Verenigde Naties zeggen zelf de resolutie in 1977 al aan te hebben genomen. Hoe lang we dus al solidair zijn tegenover Palestijnen is ons dus niet helemaal duidelijk.

De Dag heeft alles te maken met het conflict dat speelt tussen Israël en Palestina, en is bedoeld om de rust in de regio terug te brengen. Hoewel de bedoelingen ieder jaar meer dan goed zijn, is het tot op heden nog niet echt gelukt. Tijd dus voor vrede.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk!




Verwante Dagen

Nationale Bunkerdag
25 mei
De Nationale Bunkerdag, dit jaar op $datum, is een Dag waarbij het historisch belang van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog centraal staat. De grote betonnen kolossen, die staan van Hoek van Holland tot Den Helder, mogen dan van binnen bewonderd worden.

Internationale Dag van Herdenking van de Rwandese Genocide
7 april
De Rwandese genocide was één van de vreselijkste massamoorden uit de geschiedenis. Op 7 april wordt de slachtoffers van deze daad herdacht en wordt er stilgestaan bij hoe zulke gruwelijke evenementen kunnen ontstaan én uiteraard kunnen worden voorkomen.

Koninkrijksdag
15 december
Koninkrijksdag valt gelijk en is te vergelijken met Naturalisatiedag. Op deze Dag vieren we in Nederland het tekenen van het koninkrijksstatuut. Koningin Juliana deed dat in 1954 (destijds de Nederlandse Antillen, Nederlands-Nieuw-Guinea en Suriname, nu Aruba, Curaçao en Sint Maarten).

29
november

29 nov

Deze site gebruikt Cookies.