31 oktober

Wereld Bespaardag

31 oktober - over 217 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Bespaardag

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Bespaardag vindt ieder jaar op 31 oktober plaats om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook om financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Juist nu is dat relevanter dan ooit.

World Thrift Day of World Savings Day wordt in veel landen op de een of andere manier gevierd. Tijdens de Dag krijgen met name burgers handige tips over hoe ze makkelijk geld kunnen besparen. Het zijn tips die we van ons Nibud regelmatig horen: kijk eens naar alle stilzwijgende abonnementen die we maandelijks betalen, heroverweeg de verzekeringen nog eens en probeer zeker nu de verwarming een standje lager te zetten. In veel landen is Wereld Bespaardag zelfs een nationale feestdag, maar dan wel eentje waarop de banken open moeten blijven. Want waar kun je nou beter bij je besparingen beginnen dan bij de bank?

U kunt zelf met de Dag meedoen door de handige tips te volgen en uw huishoudboekje nog eens door te pluizen. Verwacht verder marketing- en voorlichtingscampagnes vanuit de overheid, maar ook vanuit de financiële sector.

Deze Dag vond zijn oorsprong tijdens het eerste 'bespaarcongres' in 1924 in Milaan. Alles over de Dag is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld Bespaardag!




Verwante Dagen

Landelijke Econometristendag
5 februari
Als vrouwen, (Afrikaanse) kinderen, ouderen, mannen en meisjes een eigen Dag krijgen, waarom zouden econometristen er dan geen mogen krijgen? Op $datum is het Landelijke Econometristendag.

Dag van de Planner
1 maart
Juist in deze tijden van ongekende personeelstekorten is een goede planner van levensbelang voor organisaties. Zonder hen lopen de roosters compleet in de soep en rijden de treinen niet, komen de monteurs niet opdagen om de reparaties uit te voeren en komen de vrachtwagens niet op het juiste moment op de juiste bestemming.

Dag van de Bedrijventerreinen
23 mei
Nederland staat meer en meer bekend als een land van grote dozen. Grote, grijze gebouwen die de prachtige Nederlandse vergezichten bederven, waarin de Bols en Amazons en Coolblues bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week door het land pompen.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.