20 maart

Internationale Dag van de Astrologie

20 maart - 29 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:36

Internationale Dag van de Astrologie

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Astrologie wordt nog al eens door de war gehaald met astronomie. Daar is dus niks van waar. De eerste is kwakzalverij, de tweede een exacte wetenschap. Aan de eerste heb je niks, aan de tweede wel. Toch krijgt de eerste een Dag, en de tweede (nog) niet. Wereld Astrologiedag vindt ieder jaar plaats tijdens de lente-equinox - dat is wanneer de lente begint volgens de stand van de zon. Astronomisch begrip dus. Dit jaar is dat op 20 maart.

De Internationale Dag van de Astrologie is in het leven geroepen om de zogenaamde betekenis van deze zonnestand te vieren. Volgens mensen die geloven in deze pseudowetenschap heeft dat namelijk invloed op ons bestaan - dat zijn de mensen die in horoscopen geloven. De Dag van de Astrologie lijkt ons een uitgelezen moment om samen met andere astro-gekkies lekker filosofisch te neuzelen over het belang van deze al eeuwen niet meer serieus te nemen onzin.

De Dag komt uit de creatieve koker van de Association for Astrological Networking (AFAN), die de Dag al sinds 1993 viert. U vindt meer informatie op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Astrologie!




Verwante Dagen

Wereld Lichtjesdag
8 december
Iedere 2e zondag in december is het Wereld Lichtjesdag. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Wereld Verteldag
20 maart
Wereld Verteldag is een Dag die draait om verhalen, en dan vooral om verhalen die mondeling aan elkaar worden doorgegeven. De Dag is niet alleen bedoeld voor het vertellen van mooie sprookjes, maar er zit ook een diepere gedachte achter waarin we stilstaan bij hoe belangrijk het doorvertellen van verhalen is vanuit een antropologisch perspectief.

Dag van de Zeevaarder
25 juni
De Dag van de Zeevaarder is weer een Dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen, en vindt ieder jaar op 25 juni plaats. De Dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010, met als reden om stil te staan hoe belangrijk de taak van de dappere matrozen op de zeven zeeën wel niet is.

20
maart

20 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 20 maart
In 2021: 20 maart
In 2020: 20 maart
Deze site gebruikt Cookies.